ACT Counselor/Coach

U kunt voor Acceptance en Commitment Therapie terecht bij gespecialiseerde ACT Counselors-Coaches die binnen de complementaire zorgverlening werken. Zij vormen de “Samenwerkende ACT Counselors-Coaches Nederland” en werken in praktijken verspreid over Nederland en België. De aangesloten Counselors-Coaches hebben minimaal een drie- of vierjarige HBO-opleiding gevolgd, met daarnaast een aanvullende specialisatie Acceptance en Commitment Therapie en zijn gekwalificeerd als ACT-practitioner.
Alle ACT Counselors-Coaches zijn lid van een beroepsvereniging die bij- en nascholing voor haar leden verplicht. De aangesloten leden zijn aan klacht- en tuchtrecht onderworpen en werken met een behandelovereenkomst.

Kosten en vergoeding

De kosten van een consult verschillen per praktijk. U kunt deze informatie opvragen bij de Counselors-Coaches in uw regio. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het behandelprogramma geheel of gedeeltelijk. U kunt het beste uw verzekering vragen welke regeling voor u geldt.

Meer informatie en afspraken

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt over het ACT-programma, dan kun u uw vraag mailen naar “De Samenwerkende ACT Counselors-Coaches Nederland”. Wij kunnen u dan ook vertellen welke ACT Counselor-Coach in uw omgeving praktijk houdt.

U kunt natuurlijk ook via deze website een Counselor-Coach zoeken. Via het menu “vind een counselor/coach” kunt u uw regio selecteren. Daar vindt u een overzicht van alle ACT Counselors-Coaches in die regio die zijn aangesloten bij “De Samenwerkende ACT Counselors-Coaches Nederland”.
Voor het maken van een afspraak kun u rechtstreeks met de Counselor-Coach in uw regio contact opnemen. Hij/zij zal ook graag uw vragen beantwoorden.